PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV

Mladinski center Menza pri koritu je kulturni in socialni prostor, kjer lahko mladi kakovostno preživljajo prosti čas. Je prizorišče, v katerem se lahko sproščeno družijo, spremljajo kulturne prireditve ali se neformalno izobražujejo. Prav tako lahko mladi v mladinskem centru pomagajo s prostovoljnim delom.

Mladinski center je tudi vadbeni prostor za mlade glasbene in gledališke skupine ter navdušence nad žonglerskimi in akrobatskimi spretnostmi, ki se vsak ponedeljek med 17.00 in 19.00 srečujejo na delavnicah Cirkusa pri koritu. Za večino tistih, ki vadijo v mladinskem centru, je Menza pri koritu tudi prostor, kjer javno nastopajo – številni med njimi prav tu doživijo svoj debut.

Neformalno izobraževanje med drugim poteka v okviru brezplačnih delavnic pod skupnim imenom KreAktivnosti, kjer prostovoljci in prostovoljke udeležence učijo računalništva, video animacije, fotografije, video montaže in snemanja, kiparstva, žongliranja, senčnega gledališča, sitotiska…

flash-animacija-februar-2009-4

Mladi, ki pišejo, pa se lahko predstavijo na rednih mesečnih večerih nove poezije (Mlade rime) in proze (Prebranec).

V mladinskem centru omogočamo brezplačen dostop do interneta, na voljo so zloženke z informacijami za mlade, na balkonu pa je mogoče ob čaju ali kavi prebrati knjigo.

Kolektiv mladinskega centra spodbuja načela aktivnega državljanstva in vključevanja mladine, zato se lahko vsi, željni novih aktivnosti, vključite v prostovoljno mladinsko delo in tako pomagate pri organizaciji in soustvarjanju programa ali obnovi centra.

Dodatne informacije, predlogi za sodelovanje ali prostovoljno delo na naslovu:
mladamenza@gmail.com.

facebooktwitter