PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV

Vzpostavitev portala spol.si

Septembra je pričel delovati portal spol.si. Kot pravijo njegove ustvarjalke in ustvarjalci, gre za samostojen, neodvisen in nestrankarski medij, osredotočen na teme, ki so povezane s spoli.

več...

Javni posvet: »Populizem, rasizem in šola: perspektive za državljansko vzgojo«

V sredo, 22. oktobra 2014, je v organizaciji Mirovnega inštituta potekal javni posvet z naslovom »Populizem, rasizem in šola: perspektive za državljansko vzgojo«. V prostorih Trubarjeve hiše literature so dr. Mojca Pajnik, dr. Iztok Šori, mag. Mojca Frelih in dr. Živa Humer predstavili rezultate projekta e-delovanje proti nasilju, v okviru katerega so raziskovalne skupine iz sedmih evropskih držav analizirale novodobni rasizem, v navezavi na politično prakso populizma in njegovo značilnost izključevanja »drugega«.

več...

Razprava in predstavitev rezultatov raziskave »Mladi in mediji«

V četrtek, 10. aprila 2014, sta v prostorih Knjižnice Bežigrad v Ljubljani potekali razprava in predstavitev rezultatov raziskave »Mladi in mediji«. Na dogodku, ki ga je organiziral Inštitut za elektronsko participacijo, so sodelovali vodja projekta »Mladi in mediji« Mateja Delakorda, predsednica Mladinskega sveta Slovenije Tea Jarc, direktorica Zavoda Ypsilon Petra Kocjan, novinarka RTV Slovenija Mateja Leban, predsednik Društva novinarjev Slovenije Matija Stepišnik in odgovorni urednik elektronskega medija Studio 12 Matej Delakorda, ki je prevzel vlogo moderatorja.

več...

Posvet »Vloga mladinskih organizacij pri preprečevanju zasvojenosti mladih«

Ob svetovnem dnevu zdravja je v prostorih M Hotela v Ljubljani potekalo strokovno srečanje z naslovom Vloga mladinskih organizacij pri preprečevanju zasvojenosti mladih. Posvet sta organizirali mreža Preventivna platforma in Mreža NVO mladinskega dela s podporo Mreže MaMa, Mladinskega sveta Slovenije in mladinske zveze Brez izgovora Slovenija. Srečanje je bilo namenjeno mladinskim delavcem in voditeljem ter članom mladinskih organizacij, ki delujejo ali pa bi radi začeli delovati na področju preventivne rabe alkohola, tobaka in prepovedanih drog med mladostniki.

več...

e-Študentski Servis prejel priznanje in nagrado Mednarodne organizacije dela

e-Študenstski Servis je za sistem beleženja izkušenj iz študentskega dela “Moje izkušnje” prejel priznanje in nagrado najvišje institucije na področju zaposlovanja na svetu, Mednarodne organizacije dela (MOD), kot model druge najboljše prakse na področju zaposlovanja mladih na področju Evrope in centralne Azije. Storitev beleženja in priznavanja neformalno pridobljenega znanja “Moje izkušnje” je nastala kot partnerski produkt e-Študentskega Servisa in Zavoda Nefiks.

več...

Lažje do zaposlitve z dobro izdelano spletno izkaznico

Sindikat Mladi plus je v četrtek, 30. januarja 2014, pripravil predavanje o prednostih iskanja zaposlitve s pomočjo družabnih medijev. Predavateljica in predsednica Sindikata (Mladih plus) Sanja Leban Trojar je predstavila možnosti, ki jih ponujajo družabna omrežja in kako si lahko z njihovo pomočjo oblikujemo javno podobo, ki bo privlačna tudi potencialnim delodajalcem.

več...

Strokovni posvet: Popivanje mladih na odprtih javnih prostorih v Ljubljani

V sredo, 16. oktobra 2013, je v Knjižnici Otona Župančiča v Ljubljani potekal posvet z naslovom Popivanje mladih na odprtih javnih prostorih v Ljubljani. Dogodek je v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana (MOL) organiziralo združenje DrogArt. Moderatorja posveta sta bila komunikologinja Marjeta Novak in socialni pedagog Sašo Kronegger.

več...

Okrogla miza na temo avtonomnih samoniklih prizorišč pri nas

V četrtek, 30. maja, je bila v Trubarjevi hiši kulture okrogla miza KURA – Urbane kulture v Sloveniji. Na dogodku v organizaciji Zavoda Kultipraktik so sodelovali mag. Jasna Babič, dr. Rajko Marušič in Bojan Albahari, pogovor pa je moderiral Toni Cahunek Rdeča nit pogovora je bilo soočanje s pojavi vstopanja mladinskih (sub)kultur na lokalna politična prizorišča, ki potekajo predvsem z nenehnim prisvajanjem prostorov za alternativno kulturno produkcijo in politično delovanje.

več...

facebooktwitter