PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
Ponedeljek, 21. 2. 2011, ob 14:00
Zimske kreAktivnosti: delavnica animacije

Mentor: Matej Lavrenčič
Trajanje: od 21. 2. do 25. 2. 2011, od 14.00 do 18.00

V sklopu delavnic za mlade, ki jih organiziramo v Mladinskem centru Menza pri koritu, z veseljem najavljamo delavnico animacije, ki jo bo vodil animator, stripar in ilustrator Matej Lavrenčič .

Delavnice so brezplačne, na njih pa ste dobrodošli vsi, ki vas zanimajo animacija, fotografija in vizualni mediji, in ste stari od 13 do 30 let. Posebne predhodne izkušnje niso potrebne.

Udeleženci delavnice bodo delali v skupinah, njihov končni cilj pa bo izdelava kratke skupinske animacije z uporabo različnih tehnik (stop-motion, eksperimentalne tehnike,  izrezljanka iz papirja).

Matej Lovrenčič ima živahno zgodovino na področju stripa, ilustracije in animacije. Njihove stripe je objavljala revija Stripburger, leta 1999 je izdal svoj prvi mini-strip 16kb/s, nato pa še mini albuma 1.1.2000 in The Prince of Golovec. Za svoj prvi animirani film Dušan (2002) je na 2. bienalu slovenske animacije v Izoli prejel nagrado za najboljši debitantski film, na VII. festivalu neodvisnega filma in videa Slovenije leta 2002 pa priznanje za drugo mesto med animiranimi filmi.

Interesenti naj se prijavijo na mladamenza@gmail.com, predmet: Delavnica animacije.

Udeležba: brezplačna.
Organizirata: Kud Mreža in MC Menza pri koritu.

Obvestilo: Zaradi zapolnitve mest prijav ne sprejemamo več. Hvala!

__________________

Animacija udeležencev delavnice Zimske krea(k)tivnosti v MC Menza pri koritu, Metelkova Mesto, Ljubljana, februarja 2011 (v sodelovanju s KUD Mreža):

Menzamorfoze from KUD Mreža on Vimeo.

Mentor: Matej Lavrenčič, glasba: Žiga Pucelj.

facebooktwitter