PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
Sreda, 14. 4. 2010, ob 20:00
MAK-Festival mladinske altruistične kulture kot projekt združevanja in plemenitenja umetnosti

Nastopajo: ULTRA
Predskupini: L.S.D. (Lepi slovenski dečki), THE FAPPERS

Prvič se bo letos odvil MAKfest, festival zasnovan in organiziran s strani skupine dijakinj. Projekt z unikatnim konceptom ustvarja gibanje altruizma s katerim vzpodbuja kulturno in humanitarno udejstvovanje ter povezovanje ljudi s skupnim ciljem – zbiranje denarnih sredstev v sklad za štipendiranje dijakov iz prikrajšanih enostarševskih družin. Od 12. – 17. aprila se bodo na različnih lokacijah po centru Ljubljane v kreativnosti združili že uveljavljeni in še neizkušeni ustvarjalci na različnih področjih kulture.

Festival, ki nosi idejo združevanja posameznikov z istim ciljem, je zasnovan na tednu kulturnega dogajanja, v katerem je povezovanje izkušenih in uveljavljenih umetnikov z mladimi ustvarjalci hkrati možnost za še neuveljavljene umetnike, da se predstavijo in stopijo ob bok mojstrom, ter orodje za pomoč drugim. »S svojimi pogledi ustvarjamo razgled« je slogan projekta, ki zbuja zavest in plemeniti umetnost.

V poudarjanju enakosti, možnosti, prostovoljstva in kreativnosti je MAKfest svojevrsten fenomen. Projekt dijakov za dijake v katerem so vsi, ki se združujejo v uresničevanju projekta prostovoljci, vsi podporniki pa donatorji, je aktivna protiutež preveč pasivni družbi. MAKfestova politika je popolnoma transparentna, saj je celoten projekt speljan izključno iz donatorskih sredstev in s tem pa je omogočen neposreden preliv zbranih sredstev v ciljni namen. Vsa zbrana sredstva od vstopnin, licitacije in prispevkov se bodo stekala v sklad za štipendiranje dijakov iz prikrajšanih enostarševskih družin. S skladom bo upravljalo okrajno združenje Rdečega križa Ljubljana.

Z entuziastičnim pristopom, zanosom in nesebičnim delovanjem so organizatorice k sodelovanju pritegnile nepričakovano veliko število simpatizerjev in presegle marsikatera pričakovanja . Z željo po omogočanju pomoči sovrstnikom, so se zbiranja sredstev lotile na svojevrsten način. Združile so ljudi, ki si želijo nekaj spremeniti na bolje v ideji, da šteje vsaka gesta, bodisi v obliki vnosa energije ali pa z materialnim doprinosom.

Več o MAKfest-u najdete na spletni strani makfest.si.

V primeru, da bi želeli več informacij, smo za vas vedno doseglijivi na telefonskih številkah 031 747 223 (Gaja Naja Rojec) in 051 241 848 (Ana Kerin) ali pa na e-mail naslovu makfestival@gmail.com.

Vstopnina = obvezna donacija: dijaki 5 €, drugi 8 €.

facebooktwitter