PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
Četrtek, 8. 4. 2010, ob 22:00
Le kraken (Kanada) in Nesseria (Francija)

Montrealsko postmetalsko peterico Le Kraken so leta 2006 ustanovili člani skupin Milanku, Get By! in Tora!Tora. Zasedba se je prvi dve leti kalila predvsem na quebeških koncertih odrih, diskografsko pa je debitirala z EP-jem Le Kraken za založbo D7i. Na pričujoči turneji predstavlja lani posnet albumski prvenec Exalt, na katerem se je kombinacija treh kitar, basa in bobnov izkazala za še posebej učinkovito. Obvezna izkušnja za ljubitelje Cult of Luna, Neurosis in Doomriders. Skupina trenutno pripravlja nove posnetke, ki bodo izšli bodisi kot EP ali split singel.

Zasedba:
Guillaume Chamberland (vokal, bas), Carl Ouimet (vokal, kitara), Jean-Philippe Marcil (kitara), Joé-Pierre lebrun (kitara), Louis Guillemette (bobni)

Povezava:
myspace.com/krakenrockmusic

Francoska zasedba Nesseria obstaja šest let in igra mešanico kaotičnega hardcorea in grindcorea, njeno glavno vodilo pa sta intenziteta in energičnost. Zato ne preseneča, da je najboljša ravno v živo. Do zdaj je odigrala prek sto koncertov po Evropi in na Japonskem, slišati pa jo je mogoče tudi na treh split cedejih in albumu Self Titled, ki so ga lani izdali za Trendkillrecordings.

Zasedba: Jerome (kitara), Greg (bobni), Julien (bas, vokal), Ben (kitara), Adrien (vokal)

Povezava:
myspace.com/nesseria

Vstopnina: 7 €.
Organizacija: Menza pri koritu.

facebooktwitter