PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
Sobota, 3. 4. 2010, ob 21:30
NOISE FESTIVAL 2010 “Festival eksperimentalne glasbe in hrupa”

Delavnica: “Noise generator” delavnica by Jesus Himself (ob 18:00)

Nastopajoči (od 21:30 naprej):
NAPALMED (R. Češka)
DEZROYADAM (Turčija)
THE SUPERUSERS (Avstralija)
ALUVIANA (Ljubljana)
BILLY HARRIS (ZDA)
JESUS IS ANGRY (Grčija)

Oba dneva:
Bolšji sejem plat/kaset/CD-jev
DJ program by DJ PERO-FOTAR

Delavnica: “Noise generator” delavnica by Jesus Himself
Temna materija bo vstopila v svet proizvajanja hrupa ter zasvetila! Na delavnici bo predstavljen konecpt za t.i. “white noise” generatorji, ki se pogosto uporabljajo kot testne naprave, kot viri zvoka za delanje glasbe ali za proizvodnjo različnih tonov in pokov. Razložene bodo elektronske sheme in princip do te meje, da bodo udeleženci lahko shemo odnesli domov in si sami sestavili enega ali več svojih generatorjev. Za lažje razumevanje in za demonstracijo bo na delavnici zgrajen model generatorja, okoli katerega bodo lahko udeleženci ovili svoje ideje. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku in bo brezplačna.

NAPALMED (R. Češka)
… so nastali l. 1994 in so eni izmed pionirjev noise/industrijske glasbe na Češkem. Izdanih imajo preko 120 izdaj v različnih formatih v solo, split oblikah, oz. kompilacijah. Izdaje so si delili bendi, kot so MERZBOW, GOVERNMENT APLHA, HERMIT, RBNX, itn. Za sabo imajo preko 60 performansov, s katerimi so postali znani, ker se na njih temu primerno pripravijo: vsak performans je unikaten, z uporabo različne elektronike, strojev in strojčkov, kontaktnih mikrofonov, sodov, kovinskih skulptur in struktur, kričanja, doma narejenih ali najdenih predmetov ter podkrepljen z video kolaži.

Več informacij z audio in video posnetki na:
napalmed.cz
napalweb.unas.cz

DEZROYADAM (Turčija)
… je solo projekt Taylana I., ki se se s hrupom prvič srečal l. 1994, ko je izdal kaseto z naslovom “Yeti”. Po nekajletnim premoru so izšle nove izdaje, ki zvesto ostajajo v kasetnem formatu. DEZROYADAM kot vira zvoka uporablja različno elektroniko in mikrofone, z dodatki kitarske, gramofonske in kasetne manipulacije.
Povezava: myspace.com/dezroyadam

THE SUPERUSERS (Avstralija)
… je solo projekt avstralskega izumitelja in zvočnega genija, Scotta Sinclairja, ki je vpleten v projekte, kot so COMPANY FUCK, BOTBORG, MAXI BACON, ter vodi založbo HALF THEORY, posvečeno avstralski in novozelandski improvizacijsko/nojzerski subkulturi. THE SUPERUSERS je mešanica grindcora, breakbeata, hrupa, plesa, skakanja, kričanja, kostumov in v živo mešanih video posnetkov.
Povezava: thesuperusers.com

ALUVIANA (Ljubljana)
… je solo projekt ljubljančana Slavena B., ki se z glasbo ukvarja že okoli 10 let: kot DJ, radijski voditelj, ozvočevalec. Projekt Aluviana je štartal 6 let nazaj in je tematsko blizu eksperimentalni industrijski dark ambient/noise glasbi. Do sedaj je izdal 2 mini albuma ter en spletni album, v sodelovanju z belgijskim zvočnim projektom C-Drik pa je pri belgijski zalozbi Syrphe records izšel kolaboracijski album. V prihodnosti namerava izdati nov album, na letosnjem Noise festivalu pa bo predstavil svoj nov material.
Povezava: aluviana.net

BILLY HARRIS (ZDA)
… je solo projekt multiinštumentalista iz Chicaga. BILLY HARRIS setavni del skupine THE EYES ter vodi založbo NAIL IN THE COFFIN RECORDS. Njegova glasba je mešanica psihadelije, zvokov kitar in efektov. V Ljubljani se bo ustavil v okviru evropske turneje z grškim projektom JESUS IS ANGRY.
Povezava: myspace.com/adevillivesinplowcity

JESUS IS ANGRY (Grčija)
… uporablja doma sestavljeni analogni sintetizator zvoka po imenu Bob. Še vedno živi v Sheffildu, kjer občasno predava na Univerzi in zaključuje doktorat iz ‘Sonic Arts’. Svoje nastope podpira z video aplikacijami in doma narejenimi efekti in elektroniko. Lansko leto je imel celomesečno turnejo po ZDA, letos pa se bo v Ljubljani ustavil v okviru enomesečne evropske turneje z ameriškim projektom BILLY HARRIS.
Povezava: myspace.com/jesusforgot

DJ PERO-FOTAR
[Old skool-beeper-chip-micro-electro-computer-game-film-children-horror-grind-industrial-cyberpunk štala]
DJ Pero-Fotar vrti predvsem elektronsko glasbo narejeno z enostavnimi zvočnimi čipi, analognimi synthesizerji in raznimi beepy elektronskimi efekti in igračami, ki dajejo glasbi zelo povdarjeno melodijo in toplino in kot vzorce zvoka črpajo iz enostavnih piskov, raztrganih bass linij, analognih sintetičnih valovanj, pa vse do digitalnih od A do Ž zvokov, podkrepljenimi z robotskimi ali naravnimi vokali, ki se prepletajo s kompaktnimi digitalnimi ali razpršenimi analognimi noise udarci in se ob priliki združujejo z razno raznimi živimi glasbenimi inštrumenti. Pero-Fotar u izi video posnetki: slovid.com/tag/pero-fotar/video

Vstopnina: 5 €.
Organizacija: DRMK: http://drmk.slohosting.com

_____________________

Posnetka iz Menze pri koritu:

facebooktwitter