PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
Četrtek, 1. 4. 2010, ob 22:00
Father Murphy (Italija)

Trio Father Murphy iz italijanskega Trbiža goji melanholično mešanico psevdo-krščanskega samoomejevanja v harmoniji in ritmičnih vzorcih, ki potujitveni učinek na sledi krščanstvu inherentnega prestopanja lastnih zapovedi in zato bičanja lastnega hrbta gradi z, v tem kontekstu, zvokovno ekstremnejšimi presenečenji.

Shoegazersko monumentalnost repetitivnih in na redko posejanih bobna, kitare in klaviature prebadata moški in ženski glas s paleto kolorita od vreščanja do nežnosti uspavanke. Avtorefleksivna bluesovska liričnost, kot jo poznamo od zgodnjih zadetih Birthday Party ali v berlinski smog ovitih Crime and the City Solution, je mestoma poškropljena z zvoki v človekovi naravi najdenih predmetov in otroških glasbil.

Izhodišču, vzdušju kontemplacije nadvse primerno, so Father Murphy ploščo And He Told us to Turn to the Sun (AAGOO, 2009) posneli v eni od italijanskih cerkva.

V intervjuju za The Independent je John Dietrich iz Deerhoof glasbo Father Murphy označil kot »srhljivo prostrane pesmi s čudnimi, a popolnimi aranžmaji«.
Pojejo v angleščini. Puščava, trnje in nasmeh.

Zasedba:
Častiti Freddie Murphy (vokali, kitara)
Chiara Lee (vokali, klaviature, kitara)
Vikar Vittorio Demarin (bobni, viola, vokali)

Diskografija:
No-fi Recordings (mc)
Madcap Collective (vinil)
Boring Machines (cd)

A/V:
maledetto.it/fathermurphy

Organizacija: Menza pri koritu.

facebooktwitter