PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
Četrtek, 8. 5. 2014, ob 22:00
Onkraj pri koritu: Jealousy Mountain Duo (Nemčija) & Tropičja (Slovenija)

V vroči Menzini serialki Onkraj pri koritu bosta tokrat nastopila nemški eksperimentalni kitarsko bobnarski duet Jealousy Mountain Duo
in domači kvartet Tropičja, ki izhaja iz impro-, avant-rockovskih in ljudskoglasbenih voda. Vabimo vas, da našpičite ušesa in se nam pridružite!

Jealousy Mountain Duo
Kitarist Jens Berger in bobnar Jörg A. Schneider sta združila moči leta 2008. Odtlej ustvarjata kompleksno, a poslušljivo godbo, ki temelji na kombinaciji math rocka, hrupa, svobodne improvizacije in free jazza. Leta 2011 sta pri nemški eksperimentalni založbi Blunoise objavila prvenec No_01, ki mu je naslednje leto sledila plošča No 02. Po lanskem nastopu s sorojaki Majmoon se dvojec pod streho Menze pri koritu vrača v okviru nove evropske turneje.

Povezavi:
jealousymountainduo.com
Facebook

Tropičja
Trije trdovratni akterji svobodno-improvizacijske, avant-rock in ljudsko-glasbene scene ter na koncertnih prizoriščih manj prisoten raziskovalec drobovnega vokalnega izraza. Znašli so se v območju monotonega nabijanja, kjer štejeta trajanje in intenzivnost. Prikazni no-wavea, free-jazza, hipnotičnega dromljanja in noisa se plodijo v hrupni gmoti, ki se kdaj prelomi, še pogosteje pa sploh ne.

tropicja

Uroš Rutar – glas
Marko Karlovčec – saksofon
Samo Kutin – begena, hurdy-gurdy
Andrej Fon – bobni

Vstopnina: 5 €.
Organizacija: Menza pri koritu.

facebooktwitter