PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
Sobota, 24. 5. 2014, ob 21:00
Paint Fumes (ZDA), Los Vigilantes (Portorico) + Dežurni krivci

Menza pri koritu bo 24. maja gostila Paint Fumes. Gre za enega od bolj norih mlajših garažnih punk bendov. Njihovo mesto izbruha je Charlotte (NC), sicer pa je trio svoj prvenec Uck Life lani izdal pri hiperaktivni garažni punk založbi Slovenly Recordings.

Dva kitarista, Elijah in Brett, ter bobnar Josh zganjajo prepričljiv, melodičen, garažni punk’n’roll. Na prvencu so navdušili s peščenim, srditim in neusmiljenim zvokom, ki veliko dolguje tudi kakšnim bolj zvenečim garažarjem, kot so naprimer Black Lips, Oblivians ali celo starejši 13th Floor Elevators.

Paint Fumes krasijo kratke, jedrnate in srdite garažne rock’n’roll pesmi in odličen občutek za repetitivno rock’n’roll formo. Garažni rock’n’roll minimalizem, začinjen z umazanim blues občutkom kakšnih ’68 Comeback, zadane s svojo neposredno energijo in odločnostjo. Američani so tipični predstavniki prvinskega modernega rock’n’rolla. Trojica je najbolj znana po svojih neposrednih, eksplozivnih koncertih.

Tokrat jim bodo družbo delali Los Vigilantes, še eni garažni punk varovanci založbe Slovenly Recordings. Bend prihaja iz Portorika. Za razliko od Paint Fumes se četverica še veliko bolj ozira k zgodovini rock’n’rolla šestdesetih in petdesetih let. Njihova plesna mešanica je podprta s številnimi doo-wop spremljevalnimi vokali in tipičnimi kitarskimi rock’n’roll šopirjenji. Sicer je njihov član Jota Vigilante igral z veliko bolj znanimi garažarji Davila 666, tudi na njihovem prerpičljivem albumu Tan Bajo. Prvenec Los Vigilantes je izšel dobra tri leta nazaj in predstavlja dobro mešanico garažnega punka in rock’n’rolla, ki je prepredena s psihedeličnimi učinki in doo-wopersko milino.

Povezavi:
facebook.com/Paintfumes
mtviggy.com/articles/san-juans-los-vigilantes-gang-up-on-garage-punk

Kot predskupina bodo nastopili še domači Dežurni krivci (Sv. Jurij ob Ščavnici).

Povezavi:
myspace.com/dezurnikrivci
youtube.com/user/dezurnikrivci


Vstopnina:
10 €.
Organizacija: FV Music.

facebooktwitter