PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
Petek, 29. 1. 2010, ob 21:30
NU YU: We Can’t Sleep at Night (Slovenija), Larve (Hrvaška), Ž/Buka (Hrvaška)
We Can’t Sleep at Night
Trboveljska zasedba We Can’t Sleep at Night je od leta 2005 naprej prekrižarila slovensko klubovje ter bila v letu 2006 del klubske karavane Radia Študent, v sklopu katere so potrdil status zasedbe, ki s svojim brezskrbnim pristopom zmore razgibati glave in telesa obiskovalk in obiskovalcev njihovih koncertov – »domišljen nastop in suverena izvedba sta bila z roko v roki z nepretecioznim mladostniškim elanom, ki je šprical z odra v polno Menzo pri koritu,« je o njihovem nastopu na finalu Klubskega maratona zapisal Igor Bašin. Njihov prvenec, izdan splomladi 2008, je požel kritiške hvalospeve, saj gre za eno redkih zasedb pri nas, ki se dotika sodobnih smernic v polju neodvisnega rocka, ki danes na široko nagovarja predvsem mlajšo generacijo. Zato ne čudi, da so si We Can’t Sleep At Night svojo bazo poslušalcev že zagotovili tudi v tujini, kjer so njihovi nastopi čedalje številčnejši.

Povezavi:
wecantsleepatnight.net
myspace.com/wecantsleepatnight

Larve (Reka)
Novonastala tričlanska »all-girl« zasedba iz Reke je najnovejši fenomen od peščice zasedb, katerim je klubska scena po bivši jugi lahko hvaležna za svoje nadaljnje preživetje. Temelj vzroka za njihovo ustvarjanje sega dekletin seštevek let nazaj v čase punka, žanrsko pa se približujejo nosilcem 80ih, kot so Devo, New Order, Public Image Ltd. in »domačim« Videosex, Denis & Denis, Termiti ipd. Njihova profesionalna izvedba koncertov pod taktirko ritem mašine skozi samosvoj značaj članic kaže na dovoljšnjo mero unikatnosti, zato je na njihov nastop greh priti pozneje, kot je določeno ali nikoli.

Zasedba:
Dunja – kitara, vokal; Petra – bas,vokal; Vida – klaviature, ritem masina

Povezave:
myspace.com/larverijeka
muzika.hr/clanak/19467/b-scena/larva-zdrava-nada-u-bolje-glazbeno-sutra.aspx
rirock.com/rirock-scena/intervju-larva-prvi-rijecki-all-girl-band-nakon-20-godina/

Ž/Buka (Zagreb)
Ž/buka je postpunk dekliška trojica, ki je ravno končala balkansko turnejo, letos pa je bila nominirana za hrvaško glasbeno nagrado Circoolar v kategorijah za najboljši “demo” bend, najbolj izviren “demo” bend, pevka Eva pa še za “demo” herojinjo.

Zasedba:

Eva Badanjak – električna kitara, vokal
Sara Ercegović – bobni, vokal, analogni sintetizator
Ivona Ivković – bas kitara

Povezava:
myspace.com/zbuka

Pred med in po koncertu vrti muziko NINJA!

Vstopnina: 6 €.
Organizacija: Menza pri koritu.

facebooktwitter