PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
Sreda, 25. 9. 2013, ob 21:00
Road to Uganda

Smo skupina petih mladih zdravnikov, zobozdravnikov ter študentov medicine in zdravstvenih ved, ki se pod okriljem Sekcije za tropsko medicino Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC novembra 2013 odpravljamo na tromesečno ekspedicijo v vas Bufuka, na JZ Ugande. Tamkajšnjemu prebivalstvu, ki ga pestijo številne nalezljive bolezni in podhranjenost, bomo nudili osnovno zdravstveno oskrbo.

S pravljicami in glasbo bodo našo pot oplemenitili:

Vroča župa
Pripovedovalec Rok Kosec in glasbenik Goran Završnik sta pripovedovalski dvojec, ki ne sme umanjkati na nobenem Pravljičnem ReŠetanju ekipe Za 2 groša fantazije. Prvi špiker Radia Študent, drugi izkušen improvizator sta v preteklih letih ustvarila nekaj že kar legendarnih interpretacij ljudskih pravljic, kot so Podkovana žaba, Zajec dela za lisico, Grozdje stare Magdičke. V Vroči župi se predstavljata s kombinacijo svojih pripovedovalskih uspešnic in novih še ne slišanih zgodb. Pravljični duet, ki trga gate in navdušuje tudi stare mame in ate!

Brencl banda
Avtorska glasba zasedbe Brencl bande je nastala pod vplivom navdušenja nad ljudskim izročilom iz različnih koncev sveta, predvsem pa s seboj nosi močan slovanski duh in deluje, kot da je del njenega izročila, kot da bi nastala na podlagi notnih zapisov ljudskih viž s podstrešja. Brencl banda je nastala v Bistrici ob Sotli, ki ima bogato glasbeno tradicijo. Brencl banda so: Klemen Bračko-violina, Rok Šinkovec-harmonika in vokal, Matija Krivec-kontrabas in vokal, Andrej Boštjančič-kitara in vokal. Čeprav uporabljajo povsem običajne glasbene inštrumente in vokale, so oblikovali povsem originalen zvok. Njihova slovanska krila jih nosijo po svetu glasbe različnih narodov, ki skozi svoje ritme in melodije pojejo v en skupen glas o sreči, žalosti in brezčasju.

Povezava: brenclbanda.com

Ewok
Ewok zvenijo kot idealna mešanica elektra, rocka in tehna, zakuhali pa so jo Milan Jerkič (ex Intimn Frizurn), Miha Šajina (Moveknowledgement) in Luka Kuhar (Na lepem prijazni).

Povezava: facebook.com/EWOKband

DJ Budinekov: Tutti frutti vintage

Prispevek: 5 €.
Organizator: Humanitarno-medicinska odprava Uganda november 2013.

facebooktwitter