PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
Sobota, 14. 9. 2013, ob 20:00
Čefurji raus! (Drugi promocijski dogodek v okviru projekta Zvok in luč – usposabljanje v prireditveni tehniki)

Goran Vojnović: Čefurji raus!
Igra: Aleksandar Rajaković – Sale
Dramatizacija in režija: Marko Bulc

Aleksandar Rajaković se po uspešni julijski promociji projekta Zvok in luč – usposabljanje v prireditveni tehniki na oder Menze pri koritu vrača z gledališko uspešnico Čefurji raus!.

Monokomedija po romanu Gorana Vojnovića, ki jeseni prihaja tudi na filmska platna, je doživela že več kot 300 uprizoritev in je ena najuspešnejših slovenskih avtorskih predstav vseh časov. Dramatizacija in režija: Marko Bulc.

Aleksandar Rajaković živi in dela v Ljubljani s širšo okolico, torej v Sloveniji in še dlje. Kot vsestranski ustvarjalec na področju kulture že leta podpisuje za klub svoboda. Najbolj ga poznamo kot igralca, zadnje čase po monokomediji Čefurji raus!, ki je letos presegla že zavidljivih 300. ponovitev.

Prost vstop. Rezervacije na naslovu: cefurjiraus.eventbrite.com. Posameznik lahko rezervira največ dve vstopnici.

Projekt Zvok in luč – usposabljanje v prireditveni tehniki je namenjen usposabljanju tehničnega kadra za izvedbo kulturno-umetniških prireditev – oblikovalcev zvoka, oblikovalcev svetlobe in odrskih tehnikov. Ciljni skupini projekta so invalidi in pripadniki narodnih skupnosti, opredeljenih v Deklaraciji Republike Slovenije o položaju narodnih skupnosti pripadnikov narodov nekdanje SFRJ v Republiki Sloveniji: Albanci, Bošnjaki, Črnogorci, Hrvati, Makedonci in Srbi.

Usposabljanje v okviru projekta Zvok in luč – usposabljanje v prireditveni tehniki bo trajalo od septembra 2013 do junija 2014. Izvajali ga bomo v Menzi pri koritu in drugih kulturnih prizoriščih.

Uvodno srečanje v okviru usposabljanja bo v ponedeljek, 16. 9. 2013 ob 16:00 v Menzi pri koritu. Elektronsko prijavnico najdete tukaj.

Več informacij na spletnih straneh KUD Mreža in Menze pri koritu.

Organizacija: Kud Mreža, kudmreza.org, e-pošta: info.kudmreza@gmail.com.

Projekt se financira iz Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007–2013, razvojne prioritete »Enakost možnosti in spodbujanje socialne vključenosti«, prednostne usmeritve »Dvig zaposljivosti ranljivih družbenih skupin na področju kulture in njihove socialne vključenosti«.

vsi_logoti_vertikalno_manjsi
facebooktwitter