PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
Ponedeljek, 9. 9. 2013, ob 16:30
Mlade rime – specialna edicija ob 20. obletnici AKC Metelkova mesto

16.30 – Nekdo mi je ukradel liriko
17.00 – Osrečevalnica
21.15 – Menza pri koritu / Mlade rime 80/20, prvi del
22.00 – It’s everyone else & Nevemnevem (koncert)

Poezijo berejo:
– Urška Aplinc
– Juš Škraban

– Ana Pepelnik (predstavlja novo pesniško knjigo: Cela večnost),
– Jure Jakob (predstavlja novo pesniško knjigo: Delci dneva),
– Novica Novaković (predstavlja novo pesniško knjigo: Majhne stvari)

Po branju koncert: It’s everyone else (2 sinta, 2 vokala, semplerji in veliko hrupne distorzije)

in Nevemnevem (kombinacija govorjene besede in razgibane zvočne slike, napajajoče se v hrupnem rocku, jazzu, improvizaciji in še čem).

Zasedba nevem nevem stavi na kombinacijo govorjene besede in razgibane zvočne slike, napajajoče se v hrupnem rocku, jazzu, improvizaciji in še čem. Za prvo je zadolžen pesnik Dejan Koban, ki se izvrstno znajde tudi v vlogi frontmana, za drugo skrbijo bobnar Samo Pavlica – Linch, klarinetist in bobnar Martin Ukmar, klaviaturist Staš Vrenko, basist Jan Pogorelec in kitarist Blaž Božič. Zasedba, ki ima domicil v Menzi pri koritu (njeni člani so tudi Menzini programski in tehnični sodelavci), je junija letos objavila digitalni EP … vem da.

It’s everyone else s pomočjo sintetizatorjev zvoka, samplov in dveh vokalov proizvajata unikaten, shizofren zvok, ki zajema vse od post-industrialnega punka, noisa in synthrocka do psihadelične melodike. Dvojica, ki že od leta 2009 obremenjuje svoje sintesajzerje in glasilke, je leta 2010 prepričala komisijo Klubskega maratona in si postopoma priigrala sloves norišnice v živo. Spomladi leta 2012 je luč sveta ugledal njun prvenec Is It Me?, izdan v samozaložbi, nato pa sta obredla klubsko podzemlje Srednje Evrope in Balkana. Njune eksplozivne elektronske himne utelešajo inovativen pristop k različnim odtenkom hardcora, drona in mestoma zasanjane poetike, ki se prebija skozi sprotno postavljanje in rušenje zvočnih zidov. V delu je tudi drugi album, ki ga bosta izpljunila jeseni 2013.

Vstop prost!
Organizacija: Kud Kentaver in Menza pri koritu.

facebooktwitter