PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
Nedelja, 8. 9. 2013, ob 16:30
Škratov vrt: Otvoritev čitalnice, samopostrežne čajnice, pesniške knjigarne in knjižnice z imenom “Nekdo mi je ukradel liriko”

Prostor avtobusa, kjer je do pred kratkim domovala Škratova čitalnica, bomo opremili s pesniškimi knjigami in knjigami o poeziji (eseji, teorija, intervjuji). Te bomo sposojali po stari navadi (izposojevalni kartoni), vsakdo, ki bo vrnil knjigo, bo povabljen, da na karton napiše izkušnjo branja knjige, ki jo vrača.

Knjige bomo prodajali po principu socialne trgovine. Od založnikov bomo poskušali dobiti dva izvoda določene knjige, ki bosta stala 2, 3, 5 ali 7 evrov. Z denarjem od prodanih knjig bomo kupovali poezijo za nastajajočo knjižnjico. Na podoben način bomo prodajali tudi CD in vinilne plošče (glasbene skupine, ki nastopajo v Menzi pri koritu prosimo, če odstopijo izvod dva njihovih albumov). Izkupiček od prodanih plošč bomo namenili za nakup nove avdio opreme za Menzo.

Čitalnica bo fizični in mentalni prostor, kamor bodo povabljeni vsi, ki pišejo ali zgolj ljubijo poezijo. Čitalnica bo potekala ob istem terminu kot knjižnica in knjigarna. Pesniki in pesnice bodo brali svoje pesmi, ostali jih bodo lahko ocenili, vendar le s podkrepljenim mnenjem. Za lažjo prebroditev bomo poskrbeli s široko paleto čajev, kav in peciva. Vse bomo lažje izvedli, če nam pomagate tudi vi, obiskovalci in obiskovalke.

Obratovalni čas prostora Nekdo mi je ukradel liriko bo vsako nedeljo, od 16.30 do 22.00.

Prost vstop.
Organizacija:
Kud Kentaver in Menza pri koritu.

facebooktwitter