PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
Četrtek, 26. 4. 2007, ob 21:00
Meleeh (Švedska), With Engine Heart (Slovenija), Human Host Body (Slovenija)

Švedski kolektiv, ki sliši na ime Meleeh, se bo ponovno predstavil na slovenskih odrih, saj je lansko jesen že gostoval v Kopru in Murski Soboti. Skupino Meleeh odlikuje dinamičen kričeči hardcore, v katerem prepletajo širok spekter vplivov, od Isis-ove zvočne krhkosti do intenzivnejših vreščečih delov v stilu Children Of Fall, kjer ni prostora za kakršnekoli kompromise, vse skupaj pa je zavito v vizionarsko odsotnost, ki je bila tako značilna za švedske skupine konca 90tih. Zelo brezkompromisna in dinamična godba z jasnim družbenokritičnim sporočilom, ki se najbolj prepričljivo odrazi prav v koncertnih nastopih. “Screamo” v svojem izvirnem pomenu, ki je popolno nasprotje vsemu sranju, ki se dandanes pod tem imenom trži mladoletnikom/cam in postaja svetovni trend. To je hardcore, upor, trenutek lucidnosti in norosti, tisti tako željeni in iskani delček svobode; ne pa zgolj trendovsko samopomilovanje in samočaščenje svoje bedne podobe, ki se utaplja v pasivnosti in konzumerizmu. Oziroma kot pravijo Meleeh zase: “On stage we catch a small glimpse of freedom. A moment of true sincerity. As we like to say, resistance is born of desertion. And this is our vengeance. This is our transmission from hate to love, despair to rage and stagnation to creativity. Let’s break our shackles. Let’s not be content.”

Human Host Body prihajajo z Obale in preigravajo temačen metalcore, v katerem prepletajo vplive black/death metala in hardcora ter počasne sludge dele, tako da lahko v eni pesmi slišimo tako hitre blast-beate kot tudi počasne in žagajoče pasaže. Skupina s sociopolitičnim sporočilom, saj je pogosta tema njihovih besedil moderna kultura oz. civilizacija ki zatira svobodo posameznika.

With Engine Heart je mlad screamo/punk bend iz Celja, ki preigrava melanholičen in razgiban hardcore z družbeno kritičnim ozadjem.

Vstopnina: 5 €
Organizacija: Menza pri koritu.
_____________
Recenzije:
– Gašper Gregorin, Meleeh, With Engine Heart ter Human Host Body na Metelkovi, Rockonnet, 28. 4. 2007.

facebooktwitter