PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
Sobota, 7. 4. 2007, ob 22:00
Triosk (Avstralija)

V sklopu svoje obsežne japonsko-evropske turneje bo Ljubljano obiskal avstralski trio Triosk, ki velja za enega najbolj drznih osvajalcev novih, še neraziskanih področij med jazzom in elektroniko.

Triosk so zvočni sorodniki rojakov The Necks in vmesni člen med elektronsko ambientalo Jana Jelineka ter subtilno instrumentalno arhitekturo dunajskega benda Trapist.

Triosk je bil ustanovljen leta 2001 v Sydneyu, kjer je iz improvizacijskih začetkov kmalu oblikoval homogeno, edinstveno zvočno podobo. Istega leta se je zgodilo usodno srečanje – na svoji avstralski turneji se je nad njihovim početjem navdušil prvoligaški berlinski elektronik Jan Jelinek, kar je vodilo v skupni projekt – prekooceansko, preko-internetno izmenjavo glasbenih idej in posledično album “1+3+1”.
To sodelovanje je zganilo interes mednarodne glasbene javnosti, ter pospešilo kreativno učinkovitost zasedbe Triosk, ki je naslednja dva albuma (Moments Return / 2004 , The Headlight Serenade / 2006) objavila za londonsko založbo Leaf Label, ki je ena od najpomembnejših lansirnih platform nove muzike v v mednarodno orbito.

Album The Headlight Serenade je bil v mednarodnem glasbenem tisku razglasen za enega najboljših albumov leta 2006 (med drugim tudi 6. mesto v jazz sekciji revij Jazzwise in Mojo).

V živo zasedba Triosk svoje kompozicije in strukturirane improvizacije izvaja z dinamično intenzivnostjo, ki se razteza od z jazzom zaznamovane globoke ambientale do eksplozivnih post-rock vznemirljivosti.

Organizacija: Kataman in Menza pri koritu.
_______________

Fotografije:

– Iztok Zupan, kataman.org.

Video:

facebooktwitter