PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
Četrtek, 6. 3. 2008, ob 12:00
9. mednarodni feministični in queer festival Rdeče zore

12.00 – 16.00, KUD Mreža studio (stavba Pešci)

Računalniska delavnica
The GenderChangers
Donna Metzlar (Nizozemska): Delavnica o zasebnosti in varnosti

Na delavnici bo prikazano, kako podatki potujejo po internetu in kako enkripcija, ključi (PGP, Enigmail plug-in za Thunderbird), certifikati (CACert) in aplikacije za anonimnost, kot sta Tor in Privoxy, ščitijo vaše podatke pred radovednimi očmi.

Brezplačno. V angleščini. Samo za ženske. Prijave sprejemamo do 2. marca na naslovu rdece.zore at gmail.com (Zadeva: Delavnica o zasebnosti in varnosti).

12.00-16.00, dvorišče pred Menzo pri koritu
Avtomehanična delavnica

Ksenija Glavac (Slovenija) bo predstavila osnove avtomehaničnih popravil in pokazala, kako zamenjati gume, olje, žarnice, varovalke…

Brezplačno. V slovenščini in angleščini. Samo za ženske. Prijave sprejemamo do 2. marca na naslovu rdece.zore at gmail.com (Zadeva: Avtomehanicarke).


21.00, Menza pri koritu

Video-gledaliski manifest
Vstaja lezbosov (Slovenija): HOMO-RISK
Kolektiv /Vstaja/ /lezbosov/ se naprej prevprasuje namene in pomene javnega prostora ter isce odgovor na vprasanje, kje v njem je mesto za lezbijke. S pomocjo videa, gledaliskih prvin in z vaso pomocjo bomo odkrivale ironicno ozkost heteronormativnosti ter prestopale meje vidnosti in slisnosti. Priporocena uporaba protivirusnih zascitnih oblek, saj virus lezbius zopet razsaja!

22.00, Menza pri koritu
Stand-up komedija
Martina Ipša (Slovenija)
Ptujčanka Martina Ipša stand-up komedije ne predstavlja kot golo pokanje nepovezanih šal, temveč kot izražanje svojega stališča o različnih aktualnih in intimnih temah. Sicer pa se nikakor nima za aktivistko, saj pravi, da ni bila telesno aktivna ze vec let. Njena orodja na odru so besede, lastno telo, iznajdljivost
in seveda odzivnost publike, ki lahko nastop odnese v čisto novo smer.

Vstopnina: 4 €.
Organizacija: Rdeče zore in Kud Mreža.

facebooktwitter