PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
Sreda, 20. 1. 2010, ob 22:00
ŠKM banda (Slovenija), Code Inconnu (Avstrija), Grrizli Madams (Slovenija)

ŠKM banda
Beltinška instrumentalna zasedba ŠKM banda se po krajšem premoru znova vrača na koncertne odre. V sklopu tokratnega glasbovanja po Sloveniji bodo nastopili tudi v Menzi pri koritu. Oder si bodo delili z Avstrijci Code Inconnu in Slovenci Grrizli Madams.
Pisalo se je leto 2003, ko je ŠTEFAN KOVAČ MARKO BANDA, sveže poimenovana po lokalnem heroju narodnoosvobodilnega boja, zakoračila v novo ero. Pokopala je triletno delo svoje predhodnice Avant-Garde ter se sprijaznila, da z odhodom klaviaturista in pevke postaja instrumentalni bend. In to kakšen bend! No, seveda se ni zgodilo čez noč. Prvo leto, dve je iskala glasbeni izraz. Leta se je 2005 kalila na Klubskem maratonu Radia Študent. Istega leta izdala prvenec “Patentat”, prvo ploščo založbe God Bless This Mess, ki je danes središče rockovskega dogajanja v Prekmurju. Vse več nastopala v tujini in doma. Leto 2008 pozdravila z več kot hvaljeno drugo ploščo “Šamar-janka”. In prišla do točke, ko lahko brez zadrege zapišemo: Štefan Kovač Marko banda je najvidnejši postrockovski bend pri nas. 
Jure Longyka (Izštekani na Valu 202)

Zasedba:

Iztok Koren…kitara
Mitja Sušec…kitara
Jernej Sobočan…bobni
Jernej Koren…bas

Povezava:

myspace.com/skmbanda 

Code Inconnu info
Bend Code Inconnu je nastal leta 2001 kot trio (bobni, kitara, sintesajzer). Že dobro leto po nastanku so prvič gostovali v murskosoboškem MIKKu, v družbi soborcev Versajterm in domačinov Proiekt Massage iz katerih so kasneje nastali danes bolj znani Automassage.  
V prvih letih obstoja je bila njihova glasba ob uporabi elektronike, kitarskih loopov in neredvidljivih hrupnih izpadih nekakšna surova punkovska kombinacija noise rocka s trip-hop atmosferiko. Zanimiva opredelitev je dobila svojo dokončno potrditev ob izidu prvenca »spoil, microbe« leta 2005, ko so jih v bibliji avantgardne glasbe, angleškem Wire magazinu, primerjali z delom čikaških veteranov Tortoise.     

Glasba Code Inconnu je vseskozi v eksponetni krivuljni rasti z nepredvidljivimi koraki v prihodnost, z nedavno pridružitvijo še dveh članov (bas in vokal) so komadi bolj strukturirani, močno slonijo na zapuščini kraut-rocka sedemdesetih in še posebej new wave glasbe osemdesetih. Skupina trenutno pripravlja svoj tretji album! 

Zasedba:
Hannes Schauer…vokal
Maex Sworcik…bobni
Christoph Uhlmann…elektronika
Gottfried Krienzer…kitara
Andreas Klöckl…bas 

Povezavi:

code-inconnu.org
myspace.com/codeinconnu 

Grrizli Madams
Svoj glasbeni izraz še opredeljujejo, lahko pa rečemo da so skupni imenovalec v dinamičen zvokovni okvir ujeta ostrina, subtilnost in nešablonskost trših rockovskih drž. Člani so nekoč razgrajali tudi v zasedbah 3 Tone Tamas, Deratizator in Dickless Tracy. Trio trenutno v studiu pripravlja skladbe za EP ploščo, ki bo izšla v tekočem letu.  

Zasedba:
Matej Hočevar…kitara
Miha Vodušek…bas
Gašper Prus…bobni

Vstopnina: 5 €.
Organizacija: Menza pri koritu.
_________________________
FIX: Banda v Menzi, Oddaja Štrajk.

facebooktwitter