PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
Četrtek, 16. 5. 2013, ob 18:30
Dan soseda: Lunin med (Slovenija)

Na Dnevu soseda na muzejski ploščadi:

Lunin med – glasbeno popotovanje s slovensko ljudsko pesmijo in zvočili ter glasbili sveta (delavnica)

Mateja Gorjup in Samo Kutin v glasbenem popotovanju predstavljata svet ljudskih pesmi nas in naših prednikov. Skupaj s poslušalci ustvarjata tudi nove glasbene svetove, saj petje spremljata z ljudskimi glasbili z vseh vetrov, od afriških (kalimba, gongoma, n’goni, balafon, bendir, kalabaši – buče na vodi…), prek avstralskega didgeridooja, indijskih instrumentov (sarangi, tampura, khamak …) do slovanskih (koncovka, bisernica in srednjeveško glasbilo hurdy gurdy) pa tudi slovenskih (lončeni bas, okarina in drumlja). Uporabljata tudi različna zvočila (zvončki, raglja, majhne činele, ropotulje, preproste piščali, doma izdelane kazuje in duholovce ter litofon iz marmornih plošč…), ki poslušalce neposredno, s prvoosebno izkušnjo, vključujejo v glasbeno ustvarjanje.

Mateja se je ljudskih pesmi naučila preko ustnega izročila, brskanja po arhivskih posnetkih in študija etnologije in kulturne antropologije, Samo pa je glasbila povečini nabral na potovanjih v tuje kraje in jih glasbeno spoznal kot samouk.

Program je primeren tako za predšolske, osnovnošolske kot srednješolske otroke.

Program Dneva soseda.

Povezavi:
luninmed.blogspot.com
facebook.com/LuninMed

V primeru dežja dogodki z Muzejske ploščadi Metelkova potekajo v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana, ostali dogodki na zunanjih površinah pa odpadejo.

Ni vstopnine.
Organizacija: Kud Mreža.

facebooktwitter