PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
Četrtek, 16. 5. 2013, ob 22:00
Rabbits (ZDA) in Årabrot (Norveška)

Tokrat nas bodo razgibali portlandski metal-corovci Rabbits in norveški noise-rockerji Årabrot.

Rabbits je power trio iz Portlanda v Oregonu, ki ga sestavljajo bobnar Kevin Garrison ter dva kitarista in vokalista, Joshua Hughes in Seth Montfort. Opisujejo jo kot sludge, hardcore, punk in thrash ali kot fuzijo vsega tega, na kratko pa jo lahko označimo kot »moonshine metal”zaradi preproste, močne, umazane in pogosto kaotične mešanice, ki jo vari.

Rabbits so začeli igrati leta 2005 in leta 2006 začeli izdajati plošče (vinilke): samoizdani 7-inčni singel Sloth vs. Bees in 12-inčni split Lungs z zasedbo Under Mountains za založbo Eolian Records. Leta 2010 so izdali “Hide” 10-inch, tudi na Eolian Records. Leta 2011 je založba Relapse Records izdala njihov prvi LP Lower Forms. Leta 2012 je založba Good to Die izdala njihov drugi album Bites Rites, ki postavlja vprašanje: Ali ste se kdaj vprašali, kaj bi se zgodilo, če bi dali plošče Butthole Surfersov pod krožno žago? Lani je pri naročniških klubih Powerblaster in Hell Comes Home ugledalo luč sveta tudi več 7-inčnih singlov .

Rabbits (pre)pogosto igrajo v svojem rojstnem kraju Portlandu in občasno tudi drugod. Igrajo z zasedbami, kot so Big Business, Red Fang, Danava, Yob, Black Elk, Burmese, Kingdom of Magic, in še z mnogimi drugimi težkimi bendi. Primerjajo jih z Melvins, Jesus Lizard, s Karp, Cows, Flipper, Harvey Milk, z Brainbombs, Eyehategod in mnogimi drugimi odličnimi glasbenimi skupinami, a v resnici ne zvenijo kot kateri koli izmed njih.

Povezave:
rabbitusmaximus.com
myspace.com/rabbitusmaximus
facebook.com/RabbitusMaximus

Årabrot je ime odlagališča v bližini mesteca Haugesund na zahodu Norveške. A še pomembneje je, da je Årabrot ime lokalne institucije za problematične mladostnike, kjer so se spoznali trije mladci in ustanovili glasbeno skupino, ki si je lahko nadela samo eno ime – Årabrot.

Medtem ko sta pravovernost in predvidljivost vzeli svoj davek na nekoč tako razburljivi norveški black metal sceni, se je v severnem oporišču naše civilizacije uveljavila precej drugačna zvrst metala.

V ospredju dogajanja, ki prekipeva od sludge in industrial metala, so Haust, Okkultokrati in Årabrot: bendi, ki bodo mladi generaciji zdaj predstavljali to, kar so Melvins, Throbbing Gristle in Swans generaciji pred njimi.

Povezave:
arabrot.com
facebook.com/50gates
myspace.com/arabrot

Vstopnina: 5 €.
Organizacija: Menza pri koritu.

facebooktwitter