PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
Četrtek, 2. 5. 2013, ob 22:00
Majmoon in Jealousy Mountain Duo (Nemčija)

Majmoon je münchenski eksperimentalno-rockovski bend, ki je pred dobrim desetletjem nastal pod vplivom zasedb izpod krova kanadske založbe Constellation (Do Make Say Think, A Silver Mt. Zion), “čikaške šole” (Tortoise, Slint, Sam Prekop) in predstavnic krautrocka iz sedemdesetih let (Can, Neu!). Ena njihovih značilnosti so koncerti s poudarkom na vizualni dimenziji. Prvenec Shimponauts Journey so objavili leta 2006 za založbo Rats-n Reavens. Leta 2007 so prispevali glasbo za dokumentarna filma Haleli Terese Kuhn in Josip Paryja El-Qalqilija, naslednje leto pa je izšel split CD z zagrebškimi Peach Pit. Lani poleti je izšel njihov novi album Procedure In Case Of A Breakdown, ki sledi motu ‘življenje je le utrinek v času’. Pridi, sliši, prisluhni, začuti…

Majmoon je veliko, krvaveče srce. Njihove pesmi pripovedujejo zgodbe; odpirajo nov svet, v katerega se potopiš in ga raziskuješ. Govorijo o ostankih vojne, samoti v asfaltnem mestu, razpadajoči smrti in ljubezni zaradi ljubezni. […] Pesmi se stopnjujejo in lomijo, premikajo se kot valovi naprej in nazaj, naprej in nazaj. So kot temni trenutki v zgodovini in osebnih izpovedih.
-Anna McCarthy (o plošči Procedure In Case Of A Breakdown)

Povezave:
majmoon.bandcamp.com
myspace.com/majmoonmusic
blunoise.de/bands/majmoon
majmoon.net
vimeo.com/search?q=majmoon

Jealousy Mountain Duo je nemški dvojec, ki je prvenec Jealousy Mountain Duo objavil pri nemški eksperimentalni založbi Blunoise. Album, ki ima intenzivne trenutke, a je hkrati zelo intimen, se ponaša z mešanico vplivov jazza iz 60-ih let, hrupa in math-rocka. Njuno eksperimentalno glasbeno mešanico bi lahko opisali kot nadzorovan kaos, zvočni vrtinec, kjer oblika ne nujno sledi funkciji. Predstavljala bosta svoj drugi album No 02.

JEALOUSY MOUNTAIN DUO from texasdriver on Vimeo.

Vstopnina: 5 €.
Organizacija: Menza pri koritu.

_________________

Recenzija:

– Peter Recer, Majmoon, Jealousy Mountain Duo, Radio Študent, 4. 5. 2013.

facebooktwitter