Reportaža s koncerta: - RTVSlo. Recenzija: - Mario Batelić, Radio Študent." /> Reportaža s koncerta: - RTVSlo. Recenzija: - Mario Batelić, Radio Študent." />
PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
Sreda, 15. 5. 2013, ob 22:00
Brencl banda (Slovenija)

Po zelo uspešni promociji prvenca Zemljin ples (samozaložba, november 2010) se je Brencl banda z navdušenjem lotila priprave materiala za novo ploščo. Zbirka vokalnih in instrumentalnih skladb Vetrova svatba je zdaj pred nami in kvartet jo bo v živo predstavil v Menzi pri koritu.

Veter piha iz vseh smeri. Lahko oplodi, pogreje, ohladi in razmeče, kar si želi. Veter je neustavljiva moč, ki nam prinaša in odnaša. Objame, kogar hoče, in zaprosi, kogar hoče. Vsi smo njegovi svatje. Skladbe, ki so na plošči, je Veter nanosil iz vseh smeri širnega sveta, da bi bila njegova svatba čim bolj pisana. Kot je veter lahko radoživ in hiter, otožen in pomirjajoč, prav tako so skladbe različno razpoložene in so bile kot celota povabljene na Vetrovo svatbo.

Avtorska glasba zasedbe Brencl bande je nastala pod vplivom navdušenja nad ljudskim izročilom z različnih koncev sveta, predvsem pa s seboj nosi močan slovanski duh in deluje kot del njenega izročila, kot da bi nastala na podlagi notnih zapisov ljudskih viž s podstrešja. Čeprav uporabljajo povsem običajne glasbene inštrumente in vokale, so oblikovali povsem originalen zvok. Njihova slovanska krila jih nosijo po svetu glasbe različnih narodov, ki skozi svoje ritme in melodije pojejo v en skupen glas o sreči, žalosti in brezčasju.

Zasedba: Klemen Bračko – violina, Rok Šinkovec – harmonika in vokal, Matija Krivec – kontrabas in vokal, Andrej Boštjančič – kitara in vokal.

Povezave:
brenclbanda.com
myspace.com/brenclbanda
facebook

Vstopnina: 5 € brez in 10 € s CDjem.
Organizacija: Menza pri koritu.

_______________

Reportaža s koncerta:
Aritmija, RTV Slo, 25. 5. 2013

Recenzija:

– Mario Batelić, Brencl Banda, Radio Študent, 16. 5. 2013.

facebooktwitter