PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
Četrtek, 30. 5. 2013, ob 22:00
Too Tangled (Belgija) + Deck Janiels (Slovenija)

Too Tangled je indie-electro-rock dvojec, ki deluje že dobri dve leti, v belgijskem Ghentu. Na sceno sta se izstrelila z zelo dobro ocenjenim prvencem The Magic Got Killed, ki je očaral tako kritike in njune prve oboževalce. Pred kratkim sta Roeland Vandemoortele in Eva Buytaert, ki sestavljata seksi rockovski duet, izdala svoj drugi album, z naslovom Where The Echoes Die. Že od septembra lani sta na evropski turneji in predstavljata svoj prepreden, skrivnosten in zapeljiv rockovski zvok. 30. maja vas bosta začarala tudi v ljubljanski Menzi pri koritu.

Njuna izraznost je zgrajena s pomočo Roelandove bluesovsko zasoljene električne kitare, številnih ritmičnih posnetkov, ki so podlaga prepredenim glasovnim interpretacijam obeh vpletenih. Toda to še ni vse, Eva namreč zelo spretno vplete tudi električno violino, klaviature in številna tolkala, ki popestrijo zvočno bujnost opojne belgijske dvojice. Primerjave z imeni, kot so Velvet Underground, The Yeah Yeahs, The Kills in Nancy Sinatra, so bile neposredne, predvsem zaradi njune rockovske mistike in morda tudi zaradi zapeljivega glasu Eve, ki jo ekspresivno dopolnjuje nevsiljiv Roelandov glas.

Njun drugi album Where The Echoes Die vsebuje zanimivo kombinacijo nagajivega rockovskega minimalizma, ki je začinjen s ščepcem prikupnega pop zvoka in nasprotnim polom neprilagodljivega bluesovskega kitarskega odklona. Za produkcijo albuma je poskrbel Ian Davenport, ki je znan po sodelovanju z zasedbami Radiohead, Band of Skulls in Supergrass. Plošček je bil posnet marca 2012 v bližini Oxforda in je izšel lanskega septembra za založbo Popup Records. Zapeljivi dvojec predstavlja personifikacijo večne napetosti med pozitivnim in negativnim elementom rockovskega izraza, ki je oplemeniten s čutnim pop principom. Too Tangled je duet prihodnosti, ki je tik pred izbruhom in bo kaj kmalu zavzel pomembnejše mesto na mednarodni sceni.

fb_1

Povezave:
tootangled.be
myspace.com/tootangled
facebook.com/tootangled

Deck Janiels
Deck Janiels je klasična old school rock zasedba, ki s pravo mero samokritičnosti ohranja vse stilske elemente stare rock tradicije. Po petih letih skupnega dela je zasedba nadgradila običajni protokolarni ritem z izrazito emocionalnostjo, s pomočjo katere je praktično že presegla meje lokalne prepoznavnosti. Z izidom svoje prve zgoščenke pa Deck Janielsi vstopajo na glasbeni trg pod naslovom On the Rocks.

Zgoščenko sestavljajo skladbe, v katere so zajeti predvsem njihovi lastni osebni odzivi, glede na aktualnost posameznih trenutkov, ki jih člani doživljajo kot skupina. Z premišljenim razporejanjem udarnih valov skozi posamezne komade, in dovršeno solistično igro, Deck Janielsi tako tehnično in ritmično zlahka prehajajo v izrazito parajoče vrhunce rockovske naslade.

On the Rocks je zagotovo album, ponovne inkarnacije starih rockerjev, ki bodo na tem CD-ju z lahkoto prepoznali svoj novi hit.

Zasedba: Tine Žnidaršič (vokal), Mitja Groznik (kitara), Gregor Vrtnik (kitara), Jan Merčon (bobni) in Tomaž Paternoster (bas)

Povezava: myspace.com/djaniels

Vstopnina: 10 €.
Organizacija: FV Music in Menza pri koritu.
_______________

Recenzija:
– Terens Štader, Too Tangled in Deck Janiels, Radio Študent, 31. 5. 2013.

facebooktwitter