PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
PRI KORITU SMO ENGLISH INFO PROGRAM MLADINSKI CENTER ARHIV
Sreda, 30. 1. 2013, ob 17:00
Delavnica neidiomatične improvizacije

Delavnica, ki jo bo vodil japonski tolkalec Seijiro Murayama, je posvečena neidiomatični improvizaciji. Najpomembnejše orodje tovrstne improvizacije je poslušanje, ki ga bodo udeleženci izpopolnjevali in izboljšali z vajami, pri katerih bodo uporabljali glas, telo, objekte in prostor. Murayamov namen je, da bi mladi improvizatorji na delavnici odkrili, pojasnili oziroma razvili lastno umetniško usmeritev. Pri tem jim bo pomagal s predlogi, ne da bi jih neposredno po(d)učeval. Vsakdo bo razvijal svoje delo v sodelovanju z drugimi.

Delavnica je odprta za vse, ki jih zanima improvizacija.

O mentorju: Seijiro Murayama (Japonska/Nemčija) je v zadnjih letih s svojo navzočnostjo v Sloveniji aktivno sooblikoval tukajšnjo improvizatorsko sceno. Kot solist in v navezah z drugimi glasbeniki (najraje v duetih, med drugim z Jean-Lucom Guionnetom, Timom Blechmanom, Martinom Küchnom, N’tokom, Ireno Tomažin, Tomažem Gromom, Markom Karlovčem, Ryuzo Fukuhara …) je velikokrat nastopil v Menzi pri koritu, pa tudi na drugih lokacijah v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Murski Soboti …

Med svojimi obiski je vodil več delavnic, na katerih je svojo veščino improviziranja mojstrila mlajša garda domačih improvizatorjev (Neža Naglič, Irena Tomažin, N’toko, Vid Drašler, Jošt Drašler, Andrej Fon, Samo Kutin, Marko Karlovčec … ). Seijiro Murayama je tudi idejni oče festivala improvizacije Osebno – kolektivno, ki je v letih 2010 in 2011 potekal v Ljubljani, letos pa so ga izvedli v Španiji.

Udeležba brezplačna.
Organizacija:
Kud Mreža in Menza pri koritu

facebooktwitter